Renovatie & Restauratie

Renovatie & Restauratie

RR_aRenovatie en Restauratie van woningen en gebouwen is een vak apart in de bouwsector. De soms complexe projecten vereisen expertise en kundigheid.

Renovatie en Restauratie is één van de hoofdactiviteiten van B&B Bouw. Mocht u plannen hebben voor het renoveren of restaureren van uw woning of pand dan komen wij graag vrijblijvend voor een eerste gesprek en of locatiebezoek om uw wensen door te nemen. Uiteraard is advies altijd gratis.

Bij het renoveren van woningen is het erg belangrijk om het karakteristieke aan een woning te behouden en de wensen van de klant daarin te verwerken. Dit kan variëren van de typische kenmerken van een boerderijwoning in de regio tot een jaren ’30 woning of een bijzonder vormgegeven pand.

Een aantal zaken die hier boven genoemd zijn gelden ook voor restauratie. Het grote verschil tussen renovatie en restauratie is gebruik van materialen en werkmethodiek.

Bij restauratie is het van groot belang dat er gewerkt wordt met authentieke oorspronkelijke materialen. Met gebruik van deze materialen wordt een pand volledig of gedeeltelijk in oude glorie hersteld zonder afbreuk te doen aan het origineel. Dit kan in de praktijk betekenen dat het zoeken naar de juiste materialen veel meer tijd kost dan het kiezen van materialen voor bijvoorbeeld een nieuwbouw woning. Dit kenmerkt restauratie, samen met onze klant het beste zoeken voor het object.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Gerelateerde projecten

 • Renovatie badkamer en keuken
  anemptytextlline
 • Renovatie zolderverdieping
  anemptytextlline
 • Verbouwing en volledige renovatie woning
  anemptytextlline
 • Afbouw casco woning
  anemptytextlline
 • Volledige woning renovatie
  anemptytextlline
 • Schilderwerk Opstandingskerk Alphen a/d Rijn
  anemptytextlline
 • Buitenschilderwerk woning
  anemptytextlline